Zahvalnici za nepozabno potovanje



"Začetek delovnega leta je tu. 
Pripravimo svoj notranji prostor, da nas obveznosti ne povozijo že prvi teden. 
Mnogi se bojijo septembra, ki prinaša obremenitve, 
in se kar ne morejo posloviti od poletja.
 Morda je trajalo premalo. Morda nismo doživeli olajšanja in prenove. 
Morda je bilo premalo sonca, svobode in ljubezni, in čutimo, 
da nismo nabrali dovolj sončnih zalog  za naprej.
Na srečo nismo odvisni od tega, kar je bilo, tako, 
kot nismo odvisni od svoje preteklosti. 
Glavno je, da vemo, kaj nam je manjkalo, 
in potegnemo iz tega ustvarjalni navdih za naslednje mesece. 
Poletne želje, ki jih nismo uresničili, lahko postanejo drobni počitniški posip, ki bo navdihoval naše proste dneve. Posujmo svoje sobote in nedelje - a tudi trenutke med tednom - z doživljanjem žara, ki smo ga pogrešali. Iščimo s srcem vse, česar smo potrebni. Česar ni dalo poletje, nam lahko podarita jesen in zima v drugi obliki. ..." 

Nov začetek, novo vse ...
Moj notranji prostor pa pripravljen, 
poln sončnih zalog za prihajajoče dneve, tedne, mesece ...
Toliko lepega sem shranila med svoje srčne spomine,
med obujanjem spominov pa se že veselim darov, 
ki jih bosta podarila jesen in zima.
Če  bo sončnih zalog zmanjkalo, vem kje jih najdem :)

Vem pa tudi, kje jih je našla moja prijateljica. Zanjo sem izdelala dve zahvalnici za prav posebno popotovanje  po Route 66 z njej ljubimi motorji.
S prvo se je zahvalila organizatorki potovanja ...



Druga pa je hkrati zahvalnica in čestitka, saj sta se sopotnika na motorju poročila v Las Vegasu.


Vem, da bo popotovanje v njej odzvanjalo še in še.



V meni pa poleg besed Alenke Rebula, ki me tako prijazno nagovarjajo, v teh dneh odmeva in odmeva v vseh urah dneva pesem iz  filma Mamma Mia. Lahko jo primerjaš z Abbinim orginalom - obe izvedbi tako lepo pobožata in me spodbujata v počasen začetek in .... nadaljevanje leta.
Tudi tebi, moja želja ... na počasi, s pozornostjo in hvaležnostjo naj si podajajo roko tvoji dnevi.

Majda

Zahvalnici dodajam v:
galerijo Najlepšega para - hvala, čestitke



















Komentarji

  1. Alenka res zna z besedami. Ti tudi :) In seveda s papirčkanjem in čudovitima voščilnicama za ljubitelje motorjev. Krasni sta.
    Ej, veš, da si tudi sama zadnji teden vrtim pesmi iz tega filma :) Ko poslušam to (https://www.youtube.com/watch?v=V-NUF0yMk9w), pa me kar solze oblijejo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Še ena ljubiteljica filma! Smo si s prijateljicami privoščile ženski večer v kinu... Čudoviti zahvalnici:)... In še malo pa se srečamo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Čepravbse Route 66 začne (ali konča) v Los Angelesu, si jaz trenutno pojem ...if you're going to San Francisco be sure to wear flowers in your hair... :-). Nima veze s komadi iz fima Mamma Mia! :-)))
    Lep zapis o dopustu. Saj ni pomembno, kako dolg je, ampak kako ga preživimo in kaj vse doživimo. S tem se tolažim. :-) Krasna voščilnica in poročna čestitka za ljubitelje motorjev. To je moral biti krasen road trip! Moj dragi sanja o tem, ampak od kar ima mene, se mu Route 66 uspešno izmika. :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Waww,domiselno in krasno.Prijateljica bo oziroma je zagotovo vesela še pa še.

    OdgovoriIzbriši
  5. O, Majda...kako hvaležna sem, ko nam tako lepo predaš najbolj pomembne drobtinice ob ravno pravem trenutku. Hvala...tudi za krasno 'popoltniško-umetniško' inspiracijo!

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga moja,kako nam božaš dušo in srce s svojimi objavami. Od besede do slike, preko glasbe v naša srca prinašaš radost in milino. Zavidam to tvojo danost:) in sem vesela za nas in za vse tvoje drobižke, da te imamo. Naj tvoja srčnost, sončnost in vedrina trajata vse do naslednjega leta, ko si boš lahko ponovno napolnila baterije za celo leto. Za vmes se pa že še kaj najde:)). Lep pozdrav, velik hvala in velik objem, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  7. Majda super zapis in lepo si povedala, da si moramo urediti svoj prostor. Voščilnici/zahvalnici sta fenomenalni in vs tilu in seveda v tovjih barvah, ki čudovito dopolnijo celoto. Uživaj s svojimi malimi in lep začetek šolskega leta :)!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar