Hakuna MatataV Afriki
banana zori!
Najprej je čisto zelena!

V Afriki
banana zori!
Kmalu postane rumena!


Iz Afrike
banana gre!
Leti na drugo celino!


Iz Afrike
banana gre!
pride v trgovino!

In Afrika
je pri tebi doma,
ko ugrizneš v banano!


In Afrika
je pri meni doma,
ko deliš jo z mano!
(Barbara Gregorič Gorenc)
In Afrika je pri meni danes, tukaj, ta hip in že dva meseca pred tem ...
Dva meseca, ki sem ju podnevi in tu in tam ponoči, preživljala v mislih z Levjim kraljem. Obujanje spominov na prvi ogled risanke z mojo ta veliko medvedko - komaj dve leti ji je bilo, ko je risanka prišla "na svet" je bil uvod, v nadaljevanju pa me je Simba s svojo druščino vodil v plesne korake, izdelavo kostumov, raziskovanje obraznih poslikav, razmišljanja o sceni, srečanja z igralci in še in še ...
Toliko usklajevanja, dopolnjevanja, toliko različnih sodelujočih ta velikih in še več ta majhnih  je dihalo z nastajajočo predstavo kot še nikoli.


In včeraj je je odvila premiera.  100 plesalcev, 12 igralcev, nešteto pevcev, malih gimnastičarjev, glasbenikov - bilo je preprosto čudovito in vse neštete ure porabljene za priprave pozabljene ...Poleg predstave pa se je odvijal tudi spremljevalni dobrodelni bazar. Nešteto izdelkov stkanih v malih dlaneh smo ponudili na stojnicah, ki so bile prava paša za oči...
Z mojimi prvošolčki smo ustvarjali ...

VOŠČILNICE


NAMIZNE ARANŽMAJEPAKIRALI BOŽIČNO ŽITO


RECIKLIRALI SVEČE

 

ŠIVALI GUMBE


IN ŠE IN ŠE ...

In danes pri meni odmeva HAKUNA MATATA, končno sem brez skrbi - 
kakšno razkošje!

Adrenalin pa kar ne popusti ... vsakokrat, ko se spomnim na vse imenitne plesalce, igralce, pevčke, ki so v predstavo vložili svoje srce, neizmerno neizmerljivo energijo, pa vse, ki so s svojimi ročicami ustvarjali vse srčne izdelke ponujene na bazarju ...
Dlje kot adrenalin, pa vem, da bo trajal  občutek globoke hvaležnosti! Hvaležna vsakomur, ki je bil delček naše skupne zgodbe, zgodbe, ki je dokaz, da smo resnično vsi povezani v velikem življenjskem krogu.


Hakuna matata tudi tebi ...

https://www.youtube.com/watch?v=nbY_aP-alkw

Majda

Zdaj veš, draga ustvarjalka, 
zakaj se že dolgo časa nisem  sprehajala po ustvarjalnih blogih ...

In moj novi projekt? 
Zame se je danes začel VESELI DECEMBER, 
ko bom nadomestila vse, kar sem lepega zamudila ;-)


Škatlice za božično žito lepim v galerijo Najlepšega para - tudi tukaj ni šlo brez Tininih izdelkov (kapica in šal). Moj mali Sizziks je te dni prenočeval v šoli, moji prvošolčki ga imenitno obvladajo  - izraz sendvič jih neizmerno navdušuje :-)
lepim jo še v:
Craftyhazelnut's Christmas - ag 


Komentarji

 1. O, Majda, kakšen projekt in kakšna predstava. Vas kar vidim kako ste stkali vse nitke, da ste dobili tako pisano preprogo predstave in bazarja.
  Moj poklon vsem!

  OdgovoriIzbriši
 2. Tole je za čestitat. Predstava zapisana z zlatimi črkami in adrenalin kot da bi 5x zaporedoma skočila bandži jumping. Vsa čast vsem, ki so tole spravili pod streho. Pa mali prvi črvi so ustvarjali za petico. Ooooo namizni aranžmaji....Zaključek velikega ampak punca...spet te čaka velik projekt...december...hakuna matata bo prišla šele januarja. Uživaj.

  OdgovoriIzbriši
 3. Majda prekrasna objava ! Neverjetna energija kar žari iz vseh fotografij in tvojih navdušenega opisa dogodkov. Verjamem, da ste neskončno uživali in da se bodo tvoji mali škrati še dolgo spominjali tega čarobnega dne. Čestitke ne samo za čudovite izdelke, ampak tudi zato ker ustvarjaš boljši svet <3

  OdgovoriIzbriši
 4. Vauu, kakšen mega projekt. Iskrene čestitke tebi in vsem za predstavo. Verjamem, da je bila vrhunska. Kot so bili vrhunski tvoji otročički z vsemi voščilnicami in zimskimi aranžmaji. Moj poklon!

  OdgovoriIzbriši
 5. Uau, čestitke Majda za to predstavo...prava asica si. Bravo! In krasni tudi vsi izdelki.

  OdgovoriIzbriši
 6. Juhuhuuuu, kako je bilo pa tole lepo prebrat. Kakšen projekt. Tako lepo znaš delati z otroki. Izdelki so prelepi.

  OdgovoriIzbriši
 7. Kako čudovit projekt! Vse čestitke. Z lahkoto si predstavljam, kako lepo si se imela že med pripravami in kako ponosa si na svoje male pevske in plesne zvezde po končani premieri. :-) Bravo za vso srčnost in ustvarjalne ideje, ki jih deliš z učenci. :-)

  OdgovoriIzbriši
 8. Tudi z moje strani vse čestitke za ta projekt...čudovito ste ustvarjali...pevci in plesalci pa...poklon vsem!!!

  OdgovoriIzbriši
 9. noro, kar kurjo kožo imam. Bravo vsi!

  OdgovoriIzbriši
 10. joooj Majda, kako lep projekt in čudovita predstava :-))
  Zelo ste se potrudili in uvodna pesmica o banani se mi zelo dopade. Bravo!

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar