Rojstnodnevnica s pravljičnimi metulji


Rišem z besedo, ne s kredo,
ker s kredo ne znam.
Pa tudi z barvami ne -
čopič je nerešljiv anagram.
Zato dahnem v dlan si besedo
in jo obelodanim v dan.
Zašepetam ji prvo sosedo,
še eno, še drugo pridam,
tu in tam kakšno prebledo
obarvam z rdečo, ji zlate dodam
in rišem z besedo, ne s kredo,
dokler ni ves molk
z barvo glasov napackan.

Bina Štampe Žmavc riše z besedo in mi s svojimi "risbami" lepša vsak dan ... Sama jih berem in delim tudi tu, da na poti srečajo  čim več ljudmi ...

Današnja pesem je iz njene zbirke Klepetosnedke, v kateri so pesmi prepolne ustvarjalnosti in igre, v njih se sprehajamo v naravi, srečujemo živali in ljudi :)

Zanjo sem se danes odločila zaradi slavljenke, ki ji je namenjena voščilnica - z njo rada klepetam ob čaju in se vedno kaj novega naučim, za modro barvo pa sem se odločila zaradi modrosti, ki jih deli z mano :)




S takšno se je srečala na prvi pogled, saj sem vanjo vložila karton z voščilom.


Takšna je voščilnica sama - embosirala sem notranji okvir in vanj odtisnila Tinino jesensko rožico. Metulje, lahkotne in sanjave sem dodala kot silhuete, skupaj jih je pravljičnih sedem, za njeno pravljično dušo. 


Naj bo pravljično lep tudi tvoj vikend!
 Moj se je z maratonskim telefonskih druženjem in objemanjem na daljavo pravljično že začel in vem, da se bo tako tudi nadaljeval - v družbi mojih najdražjih. 

Majda

Voščilnico dodajam v:
galerijo Najlepšega para - metulji, kvadrat s šivi, štampiljka 
Butterfly ch. - indigo colour, silhouette
DL.ART - ag
Creative Fingers - ag
Creative Knockouts - something to say
Crafting from the heart - ag
Pixie's Crafty Workshop - ag


Komentarji

  1. Tvoja modrina je sestavljena iz samih modrosti, če pa se združita dve modri je to že fantazija v modrem:). Tako lepo si ponovno združila vso simboliko, ji dodala ščepec poezije in pravljica je sestavljena. Hvala za želje po pravljičnem vikendu, ti jih vračam in seveda; ti jih že imaš, saj si se objemala na daljavo. Lep vikend in še od mene nekaj objemov na zalogo:), Andreja

    OdgovoriIzbriši
  2. Majdica, vizitka je res pravljično modra. Všeč mi je barva. Metuljčki me v mislih popeljejo v hribe, na travnike...Rožica me bo še pozimi spominjala na krasen domači vrt v cvetju. Všeč so mi črtasti in karirasti dodatki, vzorček šivanja (ti boš to drugače poimenovala) mi je pa itak takoj padel v oči. Tudi odtis in izrezani srčki dajejo vizitki pečat prefinjenosti.
    Hvala tudi za poezijo, ki bi jo pogrešala, če ne bi več spremljala tvojih objav.
    Vidiš, pravljična voščilnica ti je prinesla pravljični vikend z dolgim telefonskim pogovorom in objemi na daljavo.
    Kot vedno pravim: pozitivno privlači dobro in tudi ti si tega deležna v uzobilju. Prav je tako.
    Objemček;Danica

    OdgovoriIzbriši
  3. Beautiful card Majda!The washi tape is such a lovely touch as well. Mrs A is gonna love this card!

    Thank you for joining us in the Snippets Playground!

    Hugs

    Di xx

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovita voščilnica, čudovita pesmica in verjamem čudovita prijateljica.....Če je vse tako čudovito je zares že skoraj pravljično. In pravljice imamo radi vsi, kajne? Objem <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Prečudovita je. Všeč mi je, da si se odločila za modro, tudi zaradi simbolike same. In uživaj v družbi najdražjih. Pozdravček. D.

    OdgovoriIzbriši
  6. Opažam, da zadnje čase plavaš v tej čudoviti pariško modri barvi. Modra in modrost.....no, zdaj pa imam...ker ne maram modre barve (izjema je samo pariška in jeans) ni čudno, da,ko so delili pamet so me enostavno obšli.
    Lepa in elegantna voščilnica...Le pazi, da telefon ne bo pregorel...na PTT-ju pa itak ploskalo, ker bo toliko impulzov za plačat.

    OdgovoriIzbriši
  7. Such an original creation. I like black and whte cards. So beatiful. Thanks for joinig us at Creative fingers challenge. Good luck.
    Miroslava Dt

    OdgovoriIzbriši
  8. Vem zanemarjala sem te, a le pri pisanju, prebrala in pogledala sem vse. Rada imam tvoje objave, ki se začnejo z poezijo. Nekako se je sama ne lotim, a ti tako lepo pokombiniraš pesem z objavo, da mi je to v veselje.
    Modra je za modrost, tako kakor Mojca si tudi jaz z modro nisem ravno na ti. Se je privajam, saj pravijo, da z leti postaneš bolj moder in to je najbrž to. Tvoje letošnje modre so krasne, eno imam tudi jaz in me res razveseljuje, tako kakor bo tale razveseljevala tvojo prijateljico. Lepa je.

    OdgovoriIzbriši
  9. Both of these cards are beautiful and look do different just by changing the back panel. Thank you for fluttering into the garden with them both. Hugs Mrs A.

    OdgovoriIzbriši
  10. Prečudovit zapis spremlja čudovit izdelek. Kot vedno!

    OdgovoriIzbriši
  11. Striking card. I love how the butterflies are fluttering on the card. Thank you for joining the DL.ART September Linky Challenge

    OdgovoriIzbriši
  12. Beautiful card! The navy blue and white look wonderful together! Very elegant. Thanks for sharing with us at DL.ART Challenges!

    OdgovoriIzbriši
  13. Čudovita je in kako lepo rišeš tudi z besedami.

    OdgovoriIzbriši
  14. Hi Majda, two beautiful cards, love the Washi tape and the pretty butterflies. Have a wonderful week... Megan GD Snippets Playground

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar