Za dva groša fantazije ...



Za dva groša fantazije
v žepu moraš le imet,
pa že delaš coprnije,
da vse lepši je ta svet.
Še v dežju ti sonce sije,
zvezde klatiš dol z neba.
Za dva groša fantazije -
tukaj sreča je doma.

Kaj zato, če lije dež!
Malo le oči pripreš
in že v sanjah - en, dva, tri!
s neba sonce se blešči.
Če te mika in vabi svet,
le nikar doma sedet,
po vsej Zemlji tja in počez
vozi fantazija - ekspres.


Ježkova pesem se je kar sama pripeljala s 
fantazijo - ekspresom, 
medtem, ko je nastajala voščilnica zanjo :-) 

Že kar nekaj časa sem imela papir, ki sem ga uporabila za podlago voščilnici - v toplih rjavo, zlato, bež tonih s polno praproti.  Danes vem, zakaj je čakal tako dolgo - da sem ga lahko uporabila za prav posebno čarovničko, ki zna coprati same imenitne stvari.  
Toliko lepega se skriva v njej in umetnica, kot je, zna coprati tako, da večino dobrega pade tudi na druge! 
Med male bučke, med katerimi se je večino življenja vrtela v vrtcu, je posejala toliko dobrih semen, da še kar rastejo in rastejo in se širijo naprej in naprej. Culice v popotnico, ki jim jih je pripravila, je napolnila s pravljicami, pesmicami, nepozabnimi likovnimi umetnijami, predvsem pa s srčnostjo, veseljem, smehom, radostjo in dodala še ščep lumparij!
Enako ji je uspevalo in ji še danes, s ta velikimi, sploh tistimi, ki verjamemo v pravljice, fantazijo in dobre coprnije :-)

Imam jo celo na sumu, da na kresno noč išče praprotno seme in z njegovo pomočjo razume živalske jezike - zato malo dodatne praproti še na paus papirju :)




Zanjo veliko srce, ki mi ga je pred dolgo časa podarila Andreja - tudi zanj vem, zakaj sem ga hranila toliko časa ... zanjo micena pozlačena zalivalka, da bo še naprej zalivala in gojila vse dobro v sebi in v ljudeh ... zanjo cvetje, nežno in prosojno za vso čistost in svežino, ki jo nosi v sebi ... srčki za srčnost ... biseri za žlahtnost ... tortica, da si kaj posebnega zaželi ... ptički pa z namenom, da ji pomagajo sejati dobra semena ...

Zate Dora!  

Voščilnico dodajam v:
galerijo Najlepšega para - porabila sem Tinine ptičke
Crafty Catz - Ladies card
Creative Moments - Keep it Feminine


Komentarji

  1. Čudovita voščilnica polna drobnih detajlov in simbolike. Zelo mi je všeč, z veseljem pa sem prebrala tudi krasne spremne besede.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, Majda, to so tiste "čarovnice", ki otrokom pričarajo tisto pravo popotnico, ki velja za vse življenje in jim je nihče ne more vzeti. Prečudovito voščilnico si ji namenila. Zelo všeč mi je praprot v ozadju in srček, ki ga spremljajo ptice. Pozdravček iz Dolenjske. Damjana

    OdgovoriIzbriši
  3. Majda, spet in ponovno si tako lepo vpletla večino njenih lastnosti na voščilnico kot znaš le ti.Vedno narediš take srćne, točno tistemu človeku pisane na kožo. In vedno ti lepo uspe. Lepo bodi in prijazen vstop v nov delovni teden. Z.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oh, koliko lepih sporočil si skrila v to voščilnico. Mislim, da ji ne bo več treba iskati praprotno seme, ker ji ga bodo ptički prinesli. Pa mislim celo, da sploh ne smeš vedeti, da ga imaš v čevljih, šele takrat se zgodi coprnija ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. prekrasna simbolika in prekrasen tvoj zapis ... tudi magičen ...

    OdgovoriIzbriši
  6. Prav zanimiva voščilnica in vedno znaš spretno skriti razna sporočila.

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj koliko simbolike si spet stkala v voščilnico. Verjame, da bo prejemnica navdušena...

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako lijepa čestitka, puna divnih detalja!!
    Hvala ti na komentaru na mom blogu, planirala sam juće ali idem sutra odmah i sa kćerkom doktorici, kašalj je naporan i več pomalo imam upalu mišića od samog napinjanja... To je sve zbog ove duge i tvrdoglave zime...
    Što se tiće izgleda bloga, evo ti link na kojem imaš puno izbora ali i objašnjenje kako posložiti na stranicu. Ako ti nešto ne bude jasno javi mi se pa ću ti pokušati objasniti, ja se mućim sa banerom i nazivom bloga, ako si primjetila naziv bloga stoji okomito i to me izluđuje...
    http://thecutestblogontheblock.com/category/backgrounds
    Kad klikneš na pozadinu koja ti se sviđa ispod slike imaš kompletna uputstva ali ako nešto nebude jasno samo mi se jai, ja sam se namučila i naispitivala i svašta nešta :D
    http://thecutestblogontheblock.com/category/backgrounds

    OdgovoriIzbriši
  9. Lepo si povezala vse elemente v krasno celoto. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. Lovely creation. So much detail. Thanks for sharing it with us this week at Crafty Catz. Naomi x

    OdgovoriIzbriši
  11. Kako lep zapis in lepa umetnina, polna simbolike in dobrega.

    OdgovoriIzbriši
  12. JoJ spet ena čudovita tematska voščilnica na prav poseben in samo tvoj način :-)) Toliko simbolike je v njej ... Lepo si jo pospremila tudi s spremno besedo.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar