https://majdinustvarjalninemir.wordpress.com/k

sobota, 16. september 2017

Dobitnica bonbončka je ...


Klara!


prepričana sem, da bo tebi in tvojima malima pikicama, 
ustvarjalni material prišel prav - 
če boste ustvarjale skupaj, 
vem, da bo še prav posebno veselo in radoživo :)



Jaz veselje še iščem, danes si pomagam tako, da pečem kruhek, ki ga me je naučila peči moja potepinska medvedka ... 
Že 10 mesecev je, kar se potepa, njen kruhek pa ostaja :)


Takole v lončku,  na varnem v hladilniku, počiva starter, ki nadomešča kvas. Starter se po peki vedno znova vrača v hladilnik osvežen,  v njem pa se skriva delček njegovih začetkov, ki so nastali pod rokami moje najdlje ljubljene medvedke ...






Ko nam zmanjka kruha starter vzamem iz hladilnika ga in začnem "hraniti", kar traja  tri ali štiri dni ... Pečem ga takrat, ko imam čas ves dan, kot danes. Takšen je pred vzhajanjem ...




Takšen pa pečen ...


ZRNO

Pogreza se,
v svoje bistvo se vrača.
Tam klije
mu skrita želja.
Tišina.
poka mu ovoj.
Pije iz prsi.

Košček nevidnega kruha
vzhaja v njem.

Daljšajo se roke.
Odpiram usta.
Postajam kruh.
Se vračam vase.


Iz  


hvala vsem, 
ki ste mi v zadnjih, črno črnih dneh, stali ob strani ... 
Tako zelo veliko vas je bilo, 
ki ste pomagali na najrazličnejše načine odganjati temo ...

Kako lepo bi bilo z vami vsemi deliti moj/najin kruhek.


En velik hvaležen objem na daljavo!

Majda

Če pa koga mika imeti starter in peči ta slasten kruh, ga lahko pri meni dobi, a treba je priti ponj :)


"V mojstrovinah kruhkov ne odloča le spretnost in oblika, temveč veliko bolj, s kakšnimi očmi ga gledaš in s kakšno občutljivostjo ga užiješ."
( citat o kruhu ) 

8 komentarjev:

  1. Jooooooj a to sem jaz:))))???? Hvala Majda, res... Mislim, da bomo z veseljem packale, vse tri, morda že danes spet razmečem svoj ustvarjalni brlog, ker je dragi dežuren in ne bo mogel komentirati ustvarjalnega ne-reda :)))) hvala Ti...

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasen kruhek in res bi te prosila za malo tega starterja in še recept. Vedno bolj se vračam h koreninam in pripravi hrane.
    Čestitke Klari!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobiš, se bova dogovorili, kako bi najlažje prevzela starter :-) Receptov je pa cel kup, ti jih bom skopirala. Boš videla - ko enkrat ješ takšen kruh zelo težko ješ še kakšnega drugega:-)
      Lepo nedeljo ti želim, Majda

      Izbriši
  3. Čestitam Klari za dobljene ustvarjalne dobrote.
    Mmmm, kako dišeče slasten je videti (verjamem, da tudi je) sveže pečen kruh.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmmm, kar vonjam sveže pečen domač kruh s hrustljavo skorjico... pridna si!
    Čestitke Klari.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ojla draga Majda, kako lepo je prebrati nekaj tako toplega in tako dišečega in tako ljubečega:). Zadišalo je tudi malo pri meni in tudi jaz ne bom imela prav nič proti, če se ta tvoj "starter" malo razmnoži. Zimski dnevi bodo dolgi in časa na pretek. Upam, da se tvoja bolečina umirja in vedno imej v mislih samo to, da je ati vedno ob tebi. En velik objem in lep pozdravček ti pošiljam, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  6. Majda, do mene je pridišal in srčno upam, da se srečava kmalu in da dobim pikico "starterja" in recepte. Objem, Hali

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitke Klari. Si kar predstavljam, kako bo s svojima pupama uživala v ustvarjanju. :-)
    Kruhek pa še danes diši do mene. :-)

    OdgovoriIzbriši