Z nežnimi mislimi stopam po Nežini poti ...

Ura je zaspala,
pravi čas je zamudila.
Zdaj teče, teče
in vse prehiti.

A kakor prej
jo kregajo vsi.
(Neža Maurer/Nikoli ni prav)

22.12.2020 je 90. rojstni dan praznovala pesnica Neža Maurer. Če ji želiš voščiti za rojstni dan, najdeš njen naslov na našem šolskem blogu in naj te datum ne skrbi, čas za praznovanje nikoli ne mine!
Gospa Neža mi s svojimi pesmimi pomagala nežno, nežno stopati skozi drveče dni. Mesec december je namreč zame tekel čisto prehitro in moja ura ga ni in ni ulovila. A ker se na ure kar dobro spoznam, ji nisem dovolila, da bi v zadnjih dneh tega leta tekla na vso moč, da vse nadoknadi ... Je že prav, da se včasih kakšno reč izpusti, saj, če je res pomembna, zanjo vedno najdemo čas, kajne?!

Malce pa sem prisluhnila tudi nasvetom naših prednikov - v času do solsticija je treba bolj na počasi, kot narava, ki pozimi počiva. In sem se šla vsak dan malce na počasi in že danes vem, da bom naslednje leto ponovila.

Moj blog je sameval a v ustvarjalnem kotičku so nastajale mehke, žareče, srčne stvari, kot so osebe, ki so jih prejele.



Inna je upihnila svojo prvo svečko. Na njeno voščilnico sem dodala veverice, ki so zanjo spekle slastne dobrote.



Cene je ob rojstvu dobil nogavičnico ...


... in v njej se ve, tople nogavičke.



Tople nogavičke pa so bile dodane tudi zanjo, novorojenko.


Opaziš, da mi gozdne živalice v zadnjem času rade delajo družbo?


Poleg živalic pa sem rada posegala tudi po dizajnerskih papirčkih, ki dihajo z jesenjo in se tako pripravljala na zimo.
Voščilnica je namenjena strastni popotnici in ljubiteljici borovnic ter gob.


Iz čarobnih prazničnih dizajnerskih papirjev sem izdelala dve čokoladnici.


Prva, v modrih tonih, je zahvalnica za čudovite jaslice iz kamna, ki mi jih je podarila Tanja.




Druga, v zelenih tonih, pa bo polepšala rojstni dan.





Nastalo pa je tudi veliko prazničnih voščilnica, saj sem jih imela tudi letos, kljub temu, da so pri meni nastajale skozi vse leto, premalo.




Izdelovala sem magnetke ...



... pa knjižna kazala za prijazen vstop v novo leto.


Takole pa so voščilnice in kompleti s kazali in magnetki odhajale od mene v svet ...



 Naj bo to za danes vse in naj še nekaj neobjavljenega ostane za prihodnje dni.

Ti maham z mojega grička, kjer bijejo bitko dežne kapljice in snežinke ... držim pesti, da zmagajo snežinke in prekrijejo naš svet s toplo, puhasto odejo. Potem bo moja ura tekla še bolj na počasi.

 Majda

Kako pa je s tvojo uro te dni?

Svoje izdelke dodajam v:
galerijo Najlepšega paraSkodelica, Božično zelenje 2, Vse najboljše 4, Voščila ob rojstvu, vesela pošta, Mini ABC, Voščila na vrvici, Cvetoči božič, Zate, Male ptice, kazalo (brez cvetja;, pravokotniki s šivi, okrašeni pravokotniki, krog, Mini prazniki, pentlje, gobice, listki
Celotna pomladna kolekcija 2021 je lahko tvoja - Skodelica, Božično zelenje 2
Double D - poinsettia






Komentarji

  1. Kako lepa objava iz tvojega ustvarjalnega kotička. Bom poslala en objem ga. Neži. Kljub temu, da sem tudi zadnji teden leta v službi, sem dala uro malce bolj na počasi in upam, da tudi moj ustvarjalni kotiček zaživi tako kot tvoj, ki je poln čudovitih idej, izdelki pa eden lepši od drugega.

    OdgovoriIzbriši
  2. No pri meni letos čas odmerja Drosselmejerjeva ura iz pravljice Hrestač in mišji kralj in teče tako in tako. Hvala ti za tole objavo, ki me je prav lepo umirila po dogodku ob 12:20, ko sem od strahu od ustvarjanja pobegnila pod mizo. Kar dobro nas je streslo. Toplo si ustvarjala in ogrela prenekatera srca. Tudi sama sem prejela eno krasno voščilnico. Zadovoljna sem, da sem še pravi čas ujela tvoj namig za polepšanje minutke Neži Maurer. Toliko lepega v eni objavi. Saj človek sploh ne ve ali se najde prava beseda. Želim, da to pri tebi in okrog tebe kar traja pa traja..

    OdgovoriIzbriši
  3. Majda tako lepo domače in toplo je pri tebi...res se je dogajalo 100 na uro v tvojem ustvarjalnem kotičku tako da sploh ne vem kej naj začnem...Zagotovo so zmagovalni paketki z vsemi posebno/osebnimi pritiklinami :). Objemček na dalajavo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Veš, draga Majda, tako lepo je priti k tebi na obisk. Vidim, da je naravnost pravljično in praznično pri tebi. Toooliko lepih izdelkov na kupu in prav v sebi nosi edinstveno sporočilo. In kako nas vedno znaš pobožati z besedami. Hvala ti za vse lepe zapise in srčne izdelke.

    OdgovoriIzbriši
  5. WOW! What fabulous cards & tags! Well done! Thanks so much for joining in the fun at our Double D ‘Poinsettia’ challenge! Good Luck and we hope you’ll come back often.
    Darlene
    DOUBLE D Challenge Blog
    DAR’S CRAFTY CREATIONS
    Please stop in for a visit!

    OdgovoriIzbriši
  6. Oooh, kako čudoviti in ljubezni polni izdelki! Danes ne morem izbrati favorita, tako nogavičnice, kot tudi magnetki in čokoladnice - vse mi je všeč! Vse lepo v novem letu! Objem na daljavo:)!

    OdgovoriIzbriši
  7. LOVE your style!! Such beautiful creations!! Great take on the Mood Board, thanks so much for playing along with us over at the Double D Challenge. Hope we see you back again soon!!
    Judy~ DD DT
    {Judy's Happy Place} Stop by and see me!!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Wonderful cards Majda I love them all! I do wish you had a translate button so I could read all about them. Good luck in the Grand Draw!

    Hugs

    Di xx

    OdgovoriIzbriši
  9. Beautiful projects!! Thanks for joining us at Digi Choosday with Polkadoodles. DT Candace

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar