Ko tema zvezde sadi ...


Vesolje je zvezdnat vrt.
V njem zlat prah prši
iz zlatih fontan kometov,
ko tema zvezde sadi.

Vesolje je čudežen vrt.
V njem rastemo vsi:
drevesa, planeti, metulji,
otroci, črički in psi.

Vesolje se tiho dotika
naših src in naših oči.
Ko ugasnemo in dogorimo,
nas v svetle zvezde spremeni.
(Bina Štampe Žmavc)

Ko je na nebu kraljevalo sonce sem papirčkala v svojem  ustvarjalnem kotičku, zdaj, ko tema zvezde sadi, pa pošiljam v svet v vpogled, kaj je nastalo ...
Zanje sem ustvarjala, za starostnike po domovih, da bodo v času praznikov prejeli vsak svojo voščilnico.

Vsako leto ustvarjam zanje - že nekaj let, skupaj z otroci v šoli, ugotovili smo namreč, da nas je v naših oddelkih podaljšanega bivanja ravno toliko, kot starostnikov v našem Domu upokojencev:-) Celo leto izdelujemo tudi rojstnodnevne voščilnice zanje, dodamo ročno izdelana darilca - tudi sedaj v času izolacije. Namesto obiska in nastopa pa smo pred počitnicami posneli filmček poln pesmic, plesa, deklamacij in lepih želja. 
Letos smo se pridružili tudi akciji Pošte Slovenija - poštar Pavli nas je spodbudil, da mu pošljemo pisma, ki jih bo razposlal po domovih. Zadnja akcija USTAVI SE!, ki pa je po Sloveniji zaokrožila v tem času je nagovorila mene osebno.

Želela sem, da nastane nekaj na počasi, zato sem se odločila za tehniko herringbone, kjer se igraš z zlaganjem različnih trakcev - tehniko sem prvič srečala v aprilskem izzivu 52 CCT.
Tako pomirjujoče je bilo - najprej malce pospravljanja ostankov papirčkov, nato rezanje le teh in zlaganje ... kar nekaj dni je trajalo.
In nato dodajanje dodatkov ter želja, pri čemer mi je bil tudi danes v pomoč palček pomagalček ...... ter Vladka, ki me je v Mali šoli prazničnega ustvarjanja spodbudila, da se poigram s šesterokotniki iz katerih so nastale praznične bučke.
Velika Tinina snežinka se kar nekako ni spoprijateljila s pisanim ozadjem, sem ji morala poiskati malce beline ;-)

Na pisana ozadja pa se imenitno podajo manjše snežinke, ki so mi pomagale ustvariti različne praznične mandale.Ena izmed njih je bila izdelana po skici bloga Feeling Sketchy. Jo najdeš?


Prepričana sem, da si jo :-)


Še dve sta nastali ...

 

Nekaj ozadij pa je ostalo za jutri - se že veselim novih izzivov.Vesolje je res čudežen vrt, v katerem rastemo vsi - tako lepo je, kadar se naše poti prepletejo, se dotaknejo naša srca in naše oči.
Verjamem, da vsak dotik prinese še svetlejši sij naših zvezd, ko enkrat en dan dogorimo.

Objem ti pošiljam na daljavo,
Majda

Voščilnico dodajam v:
galerijo Najlepšega para -  Šesterokotniki,  zelenje iz kompleta Skodelica, Božično zelenje 2, štampiljka Veselje ob praznikih in Veseli prazniki, kreativni krogi
Celotna pomladna kolekcija je lahko tvoja - Šesterokotniki, zelenje iz kompleta Skodelica, Božično zelenje 2 
Mala šola prazničnega ustvarjanja - 2. in 7. naloga (obe drugič)
Feeling Sketchy - sketch 248
Mavelu - razstava november
Komentarji

 1. Ooo, kako si bila pridna... Toliko voščilnic in same krasotice!

  OdgovoriIzbriši
 2. Me veseli, da si se tudi ti s temi krasnimi izdelki pridružila tako lepi akciji. Samo upam, da bodo res vsi starostniki deležni naših voščilnic glede na to, da se govori o ogromni številki...21.000!!!! Res je lepa gesta ... upam in želim si, da se bo kakšna mladenka spomnila na tako akcijo tudi takrat, ko bova midve v kakšnem domu...čez 50 let:-)):-)).....

  OdgovoriIzbriši
 3. Majda, kako zelo so lepe...koliko src bodo prižgale!

  OdgovoriIzbriši
 4. Draga Majda, sploh ne vem, kako naj pri tebi komentiram, kajti, saj to veš, prav nad vsemi sem navdušena.Četudi se ponavljam kot "stara lajna" - imaš svoj prepoznavni stil, vedno nas pobožaš še s lepim napisom. Na koncu vsega pa še količinsko hudo uspešna:))). Lep pozdrav in objem Andreja

  OdgovoriIzbriši
 5. Majda ti si multipraktik. Same lepotičke nastajajo pod tvojimi prstki, pa še za dober namen so - vse pohvale :):

  OdgovoriIzbriši
 6. Majda, komaj čakam da bo oknec izolacije in resnično upam, da se spoznava v živo. Še enkrat si ustvarila čudovite voščilnice. Če se kdaj odločiš, da boš vodila kakšno delavnico, mi prosim javi ;) Prijetno ustvarjanje ti želim in veliko zdravja.

  OdgovoriIzbriši
 7. Zelo lepo si se poigravala z ostanki in traki. Za to mora človek imeti občutek, kajti sicer lahko hitro postane preveč kaotično. Tebi gre odlično od rok.

  OdgovoriIzbriši
 8. Majda s svojimi voščilnicami si se dotaknila tudi mojih oči in seveda srca, kot vedno... Pri tebi je vse čudežno in lepo, kot v vesolju ! Pošiljam tisoč zvezdic v pozdrav, Veana

  OdgovoriIzbriši
 9. To pa je krasna serija voščilnic. Všeč so mi barve sivomodri in rjavi toni, ki poudarijo oker barvo, da zasije v vsej svoji barvitosti. Hvala, ker si za svoj navdih uporabila tudi skico Feeling Sketcy. Lep pozdrav, Maja

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar