Spominčice za materinski dan


Rada sem s svojo mamo!
Čisto vseeno, kje sva!
V parku in na igrišču
ali le - skupaj - doma...

Včasih kam sama odidem
ali mama kam gre ...
A se vedno držita za roke
moje in njeno srce.
(Barbara Gregorič Gorenc)

V teh dneh marsikoga skrbi za svojo mamo in marsikdo z njo komunicira le s pomočjo tehnologije.


Sama sem od nje ločena na drugačen način, že nekaj let, 
a še vedno imam občutek, da se za roke držita moje in njeno srce.
Vem, da bi danes trepetala zanjo. Zanjo, ki bi letos dočakala 80 let. 
A namesto tega imam občutek, da ona pazi name, na nas v teh dneh ...


Zahvalnice za mame so nastajale v teh dneh. 


Približuje se namreč moj rojstni dan in brez nje mene ne bi bilo.
Brez nje sama ne bi bila mama kot sem, 
saj mi je dala čudovito popotnico polno ljubezni, srčnosti, miline in zaupanja, kar se danes trudim prenašati na moje tri otročiče.
Vedno ti bom tako zelo hvaležna za to mojo dediščino, ljuba mami!


Kako pa te dni poteka življenje pri nas?
Naša srednješolka ima ogromno dela, ko zaključi, greva skupaj po kisik v gozd za našo hišo - tako zelo hvaležna sem, da je naš domek odmaknjen od sveta.
Sama dopoldneve preživljam s pripravo gradiv učenja na daljavo.
Veliko časa posvečam objavi idej za ustvarjalno preživljanje prostega časa, saj se naši malčki ne morejo le učiti, temveč se tudi kako drugače sprostiti.
Nastal je blog z idejami, ki smo ga s sodelavkami poimenovale 
KOTIČEK ZA USTVARJALNO PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA.
Najdeš ga tu :)
Morda v njem tudi ti najdeš kakšno ustvarjalno idejo za druženje z najmlajšimi.

Idejo za izdelavo
MINI LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA, ki je objavljena na novem blogu, sem našla pri ustvarjalki Tini/Treebug
Iz njene voščilnice je nastalo gledališče in predlog za izvedbo predstave TRIJE METULJI :)


Poskušam uporabljati materiale, ki jih imajo otroci doma in jih spodbuditi v recikliranje.Ustvarjanje v teh dneh je tako zelo prežeto  s stanjem vseh nas v tem trenutku, kajne?! 
Sama sem po izdelavi mandale za praznično voščilnico naredila podobne spodbudnice za vztrajanje na pravi poti - ko ostaneš doma, 
lahko resnično pomagaš sebi in tistim, ki nimajo izbire.Bodi dobro,
Majda

Moje pozornosti dodajam v:
galerijo Najlepšega para - pravokotnik s šivi, metulji, tulipan, marjetice, Okrasimo s cvetjem, Vesela pošta


Komentarji

 1. Bog ne daj, da ostaneš ti za 1 mesec doma!!!!!....vse boš reciklirala, porabila ves material.....imaš pa en kup dobrih idej in to je najpomembnejše....marsikateri je v teh časih zablokiral predalček z idejami....Čudovite ŽIVE mandale...še posebno rumene in oranžne...pa tvoje gledališče....kar vidim, kako otroci uživajo....pa še o novem blogu razmišljaš....!!!! Še dobro, da hodiš po kisik v gozd, ker bi ti drugače napisala, da sploh ne dihaš....Voščilnice za materinski dan so pa itak vsako leto pri tebi zanimive, ker jim dodaš tisti ščepec "cukrčka", ki se mu reče pesmica....Uživaj, pazi nase in na vse, ki jih imaš doma....pa lepo praznuj!!!!

  OdgovoriIzbriši
 2. Majda, čudovito! Vse. Ideja za lutkovno gledališče je že poslana sodelavki, ki je doma z dvema malima radovednežema. Pošteno povedano, se v teh dneh najbolj bojim za svoja starša. Oče gre proti devetdesetim, mama jih ima tudi že nekaj čez 80. Sama še kar hodim na delo. Popoldne pa doma ustvarjam to in ono. :-) Pazi nase. Objem.<3

  OdgovoriIzbriši
 3. Draga Majda,ko vidim,kako lepo skrbiš za svoje šolske nadebudneže tudi v teh težkih dneh,ti lahko samo rečem....moj poklon.
  Naredila si prekrasne voščilnice za mame,prav tako pa tudi mandale.Nad idejo o lutkovnem gledališču sem pa čisto navdušena.
  Lepo bodi,pazi nase in na svoje <3

  OdgovoriIzbriši
 4. Verjamem, da je tvoja mami s tabo in ve, da misliš nanjo. Lepo si ustvarjala in vse najboljše še tukaj. Lepo praznuj kakorkoli se bo v tem času sploh dalo.

  OdgovoriIzbriši
 5. Uau, kako prisrčne voščilnice ob materinskem dnevu! Že vem, kaj bomo jutri ustvarjale, če bo slabo vreme! Sicer so pa same super ideje na kupu... Objem na daljavo!

  OdgovoriIzbriši
 6. Čudoviti izdelki ponovno in prav tako čudovit zapis. Kako krasna ideja tole z blogom. Tudi sama sem se v teh dneh spremenila v učiteljico na daljavo in tudi jaz dnevno v spletno učilnico nalagam ideje. Prav zanimiva izkušnja. Uživam v njej. Mali nadebudneži in starši pa so zelo hvaležni in ustvarjalni. Zdravilen objem

  OdgovoriIzbriši
 7. Majda, srčen in iskren poklon tvoji mami in vsem mamam, ker so to, kar so. Prav gotovo je s tabo in prinaša v tvoje življenje mir.
  Nežne, krhke in prekrasne mandale so se znašle na barvitih podlagah.
  Tvoje razdajanje nima mej in nov blog bo marsikomu v pomoč! Hvala.

  OdgovoriIzbriši
 8. Sem pokukala na vaš blog idejnik - punce kar tako naprej :)!. Tvoje voščilnice so oda vsem mamam... tkako preprosto izpade tekst v okvirju s spominčicami - TOP ideja in izvedba, ki poboža srce in dušo :)! Hvala, ker si in en tuuuuuuuujšn objem na daljavo :)!

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar